Blöjkungen

57252eeb490c1325a90db51c15e807f0.png
Far och dotter klarar sig själva när morsan jobbar ett par timmar. Dillen påpekade att Junpan velat äta precis hela tiden idag, men ändå inte bajsat en enda gång.  Inte konstigt att det gått åt 4 blöjor den senaste timmen. Kanske beror på att Junpan tycker att jag är bäst på att byta, varför annars vänta tills vi två blev ensamma...?  I övrigt går det kalas!

Idag är det ju min namnsdag. Och idag var det riktigt skitväder vilket betyder "bra" väder till jul - vad det nu är... Man kan ju hoppas på -5 grader och solsken med massor av snö på marken (lär ju hända).

Jag tog med mig Juni i vagnen för att möta Dillen efter jobbet. Vi bestämde oss för att gå ut och äta och valet föll på en ny orientalisk kolgrillsrestaurang på Drottninggatan, Oreintalisk Kolgrill tror jag att den heter - fyndigt namn! Fläskfilé till Dillen och Lammfilé till mig. Det var gott och vi blev nöjda.

Folk har alltid sagt saker som att nu är det slut med äta på restaurang och nu kan man inte åka iväg eller gå bort till folk nu när vi har en bebis i hushållet. Men vafan, man ska väl inte sluta leva bara för man har barn... bättre att låta lilla Juni lära sig beté sig bland folk redan från början. Barn är anpassningsbara, sover mycket och tycker det är roligare att komma ut än att alltid sitta hemma. Så det så. Vi har varit på restaurang flera gånger under Junis korta liv, vi har åkt till Stockholm, Linköping, E-tuna m.m. och planerar att åka utomlands med henne framöver.

/blöjkungen


Kycklingen


Här är Dillens morfar - Gunnar "Kycklingen" Eriksson. En av de stora i endurosverige när det begav sig. Dock långt före -71 som jag misstänkte i morse... Han kallades Kycklingen eftersom han alltid tävlade i pippigul tröja.

Fränt!

Väckt av grannen...

I morse blev vi väckta en granne som undrade om vi hade tvättstugenyckeln hos oss (vilket vi inte hade). Juni vaknade aldrig, och Dillen kunde somna om. Själv blev jag rastlös och gick upp o kollade på en film jag länge velat se...On any sunday med Steve McQueen. Det var dock ingen spelfilm utan mer en dokumentär och hyllning till motorcyklar i allmänhet och hojåkarei synnerhet. Filmen är från 1971 så det är inte direkt senaste snitt på nåt i filmen, men väldigt intresannt. Och snyggt för att vara 38 år gammalt.
Hela filmen fanns på youtube fast uppklippt i 9st klipp á 10min. Men det funkade fint!

Inte utan att man blir sugen på att åka lite hoj igen... :-)

Måste rekommendera filmen till hojemil då bla. ett avsnitt i filmen handlar om 6-days (en dötuff tävling som körs varje år) som Emil kört ett par ggr, i Chile och Nya Zeeland om jag inte minns fel.
Dillens morfar (eller var det gammelmorfar?) har även han kört 6-days, och det kan ju ha varit omkring tiden för denna film... -71, i Spanien det året. Ska höra med svärmor Irene om när det begav sig.

nisse cyklar i skogen! :-)

0-3ba0cdc3701dae82fea09ac9294eea05.png

Kolla varifrån!

nisse cyklar i skogen! :-)


Sköning

Svennebananfredagsmys. Tacos, Idol och glass. Tillsammans med Junis farbror och faster.
Kortfattat en skön kväll!

I morgon bitti blir det en sväng på hojen ut på sörmlandsleden. Lär va skititgt....

God natt!

ps. Idolerik är en jävel på sång

Äntligen hemma! Jag pratade me ett

0-703202adb54357292a96d5c50983f848.png

Kolla varifrån!

Äntligen hemma! Jag pratade me ett par gubbar på em idag som berättade hur skönt det var med fredagar - komma hem, ta en dusch och hälla upp en whisky o luta sig tillbaka i soffan. Sagt o gjort. Fan så skönt! Blev en lång dag på jobbet 05.00-16.30 men som man sålde bröd idag! Skål!


Nyvaccad!

Japp, då var man nyvaccinerad. Svinpesten. Say no more!
Egentligen ville jag inte vaccinera mig. Tror liksom på att kroppen tar hand om det bättre på egen hand än med hjälp utifrån... Men så har vi ju lilla Juni hos oss, och det vore alldeles förträffligt jävligt om hon skulle få influensan. Så, Junpan, det här var för dig!

Jag jobbade till 15.00, då hade Dillen och Juni redan stått i kö till vaccineringen i nästan ett par timmar och en av dom började bli tjurig... Så jag åkte dit för att hjälpa till med tröstandet (av en av tjejerna). Så jag trängde mig före 5-600 personer och gick in i kön nästan längst fram. Och väl där fanns det ju ingen anledning till att inte roffa åt sig en sprutare (vet inte vad man kallar såna där vaccinerare...). Så ett stick i armen och ett blöjbyte (på en av tjejerna, återigen) senare var vi klara!


Förresten... helt stört vad mycket folk det var där. 600 pers, minst! Tur att vi bor i kära Svedala, för i tex turkiet hade inte 600 pers kunnat köa så fint (kanske skulle passa mig då, som råkade hamna före alla andra. höhö!!)

En trött farsa!

Jobbar för fullt nu för tiden och det går bra, det är både roligt samtidigt som det är rätt bra försäljning denna period. Tidigare år har denna period varit den sämsta på hela året, vilket var deppigt i samband med årets mörkaste dagar. Men nu är det som sagt uppåt!
Blir dock trött på eftermiddagarna/kvällarna. Det har inte så mkt att göra med att jag inte får sova om nätterna - för det gör jag! Sover som en stock mellan 23 och 04! Dillen tar nattpasset. TACK! Men den lediga tiden efter jobbet är det liksom ingen riktig vila på, Junpan vill ju ha uppmärksamheten.
Och jag vill ju ge henne den!

Här är hon i sin fina body hon fått av farbror Fredde!

Farsan & Juni - trötta & glada!

Om man har en sån här punkt i sin

7fa98e000de5d3aec0eeb755380c13f4.png

Kolla varifrån!

Om man har en sån här punkt i sin tidning är man lite fel ute... Mer fel än rätt?? Duktigt av metro att stå för det dock. Och se på katten - denna gång klarade man sig bra! Duktigt metro!


Skön reklam för lotto! Och den fun

050a7b4740fbb830fcc18c2fa4ed8de8.png

Kolla varifrån!

Skön reklam för lotto! Och den funkade bra, ja spelade upp en hundring direkt!


0 knop.

Idag har vi inte gjort många knop här på Malmgatan... Jag har varit väldans trött. Gjorde en insats och snyggade till lite i köket, men i övrigt har det mestadels varit liggläge i soffan. Tittat på F3 och WTCC från Macau där det var idel trista lopp. Det var även skidstafetter att se på, men jag sov mig igenom dessa. Konstigt att man kan vara så trött hela tiden...

Mer religion.
Fick just reda på att man skulle gått ur kyrkan innan den 2 November för att slippa betala kyrkoavgift nästa år. Så då blev man av med 4000 mer till kyrkan.
Fan!

Jag skulle inte alls vara upprörd över detta om kyrkan - precis som alla andra företag - skickade ut en faktura eller avi för en tjänst man vill betala för, typ en prenumeration på en tidning för kommande år. Vill man inte vara med så betalar man, annars inte. Nu är man tvingad att betala utan att ha godkänt det. Det är ju helt vrickat.


Anders vs. religion II

Jävla kyrka.
Har ju tidigare berättat att jag endast är med i kyrkan pga av lathet att inte gå ur Svenska kyrkan. Jag har absolut ingenting där att göra. Vi har dock fått några jävligt bra svordomar från Kristendomen, det måste vi ge den cred för! Det är mer tryck bakom ett "fan" än ett "nedrans".

Denna gång är jag arg för jag fick ett satans reklamblad igen, från just Svenska kyrkan. Inte nog med att dom snor mina pengar (helt utan min tilllåtelse - jag har ALDRIG gett dem lov att sno flera tusen kronor varje år från mig) dom trycker upp miljövidriga (som om jag är stans största miljövän...) och skickar ut dem till folk i hela Katrineholm som ändå bara slänger det i soporna. 95% gör så i alla fall. Resterande 5% är såna som går i kyrkan på söndagar och redan vet vad som står i reklambladet.


Avslutar denna lördagkväll där Calle o Sanna varit o hälsat på med en bild på fina Juni - som inte kommer behöva ställas inför mitt bekymmer med kyrkan eftersom hon inte ska döpas förän hon själv vill det.


Ser hon inte ut att sakna en vänstertumme?

Nervös...

Sitter och tittar på F3 från Macau där Marcus Ericsson kör. Oerhört spännande!! Heja Kumla! Är nervös på riktigt, konstigt egenltigen! Ser ut som att Mackan kommer starta från första startled i morgondagens huvudrace. Så det blir till att titta imorgon oxå...

Idag sov vi ända till 12, då lillJuni ville ja käk. Jag gick då upp medans tjejerna somnade om och fortfarande sover. Snart blir det dock frukost innan vi ska ge oss ut en sväng. Det är sol ute, för första gången på flera veckor känns det som.
Älskade November månad! Eller hur var det nu...?


Juni är i alla fall bäst!
:-)


KnutenkändisarHär är bilden på oss i dagens "Knuten". Hela lilla familjen samlad. Det var många som sett oss bland alla andra, för det var en massa folk som berättade att vi var så fina i tidningen...

Här är en länk till nyfödda-sidan på kkuriren.se -->

Det är tråkigt med alla som bara lägger upp bilder på bebisen och ev. äldre syskon. Man har ju lixom ingen aning om vilka nyfödda Gösta och lilla Maja 3 år är... Vitsen med denna del av tidnignen är väl att man ska få reda på vilka som förökat sig. Ser man däremot att Statoilkillen och städpöket hålla upp en liten bebis så fattar man ju att just dom blivit föräldrar.

Så - skärpning.

Dagens tips! Läs bilagan Knuten i

3a54d902eebe2ba0335aba27fee1576d.png

Kolla varifrån!

Dagens tips! Läs bilagan Knuten i dagens KK, där kan man bland annat se stans snyggaste tjej!


Hälsningar från en kaffesugen farsa.


Film...

Sitter och väntar på farbror Fred - vi ska titta på filmen Bruno, av och med Sasha Baron Cohen... han som tidigare grort Ali G och Borat (kanske det roligaste som visats på bio någonsin).
Förväntningarna är såklart höga vilket förmodligen innebär att filmen är en besvikelse. We'll see.

Under tiden jag väntar filmade jag lite på Juni, här är ett klipp där hon ler lite grann, vilket är ovanligt dessa dagar. Juni är surjuni nu för tiden. '
Ja, både Juni och jag låter konstigt!

Jävla oflyt!

5f18ba719a94e5096a64827367d62069.png

Kolla varifrån!

Jävla oflyt!


chefen gav vår lilla juni en fin d

151b90715d2bde2e1b3425b3a0bb9231.png

Kolla varifrån!

chefen gav vår lilla juni en fin dinosaurie idag, men juni brydde sig knappt. Jag knöt fast monstret vid ett bord tillsvidare. Jag är så seg om kvällarna nu när jag börjat jobba. O juni är arg idag - lite tröttsamt... Är dock skapligt pigg på dagarna än så länge, som tur är. Kanske för att jag kan sova hela natten lång, till skillnad mot dillen som tröstar och ammar mest hela tiden, stackarn. Tur att jag har henne!


Dagens i-landsproblem

Dagens i-landsproblem som småbarnsförälder förutom trötthet, att lukta sur mjölk och att påsarna till blöjhinken är för dyra (89kr styck!) är att när vi tvättar kläderna med Softlan Sensitive så luktar inte kläderna något. Det känns lixom inte nytvättat om det inte luktar nytvättat. Typiskt.

Nu är jag igång med jobbet på fulltid igen. Känns helt ok och snart är det första advent. Då är julen i rullning och då är vi snart inne på 2010. Året då Juni fyller 1 år - redan! Oj vad tiden går fort!


Okej, lite väl snabba slutsatser, men det är ungefär så där det funkar...

Åt skogen!


I morgon blir det en sväng på MTB'n i skogen. Ska testa ett nytt (för mig) ställe utanför Linköping. Som tur är hänger Nisse o Anders med dit. Kan tyckas onödigt att åka så långt för att trampa lite i skogen, men det är såmkt roligare att komma till nya ställen att cykla på. Detta ställe är skött av en cykelklubb ( http://olstorp.homelinux.net/cgi-bin/olstorp/olstorp.cgi ) och därför hoppas jag på en fina stigar trots årstiden...

I morgon får Juni sig ett gym oxå, hon behöver träna bort sin mjölkmage... Så var det bara morsan som behöver komma igång med träningen!

Höhö!


I'm back!

Japp, idag var jag tillbaka på jobbet igen efter en månads ledigt - det längsta någonsin jag varit ledig (efter skoltiden). Har känts konstigt att vara ledig så länge. Men å andra sidan är det rätt konstigt att sitta och titta på sin avkomma oxå (var kom hon ifrån egentligen???)!

Trodde det skulle vara tungt att börja jobba, men när klockan ringde (04.15) var jag redan vaken. Jag började dagen med att byta blöja på Juni, sen frukost och iväg på jobb. Det kändes ganska lätt att jobba då alla var så glada att se mig tillbaka på banan igen (tack för alla gratulationer!). Så nu ser jag positivt på fortsättningen av jobbåret. Det går säkert både fort och bra!

Är dock lite trött nu, ska ta en tupplur tillsammans med dotra min medan Dillen åker och handlar. Gött!

Såhär fin har Junpan varit under dagen!

Bruden varvar ner med moster sin.

0-6b37fd4693faf466b425b3f7723b9762.png

Kolla varifrån!

Bruden varvar ner med moster sin. Vi satt hade det trevligt på en japansk restaurang när plötsligt Magnus Hedman kom in på restaurangen och det gillade verkligen inte juni - skrikfest middagen lång! Så nu tar vi det lite lugnt hemma hos moster fia - storstan tar ut sin rätt!


Estocolmo

Har just kommit hem från banken.
Och det hade inget med Idas stövlar att göra!

;-)

Nu drar vi till Stockholm! Vi tar tåget för enkelhetens skull... Men det blir spännande att åka tåg, tunnelbana o buss med vagnen och flickan. Men det ska nog funka bra! Blir mkt att packa med sig för två dagar dock. Själv har jag tandborste, kalsonger och en t-shirt nerpackat. Om det ändå räckte för Lilljuni!

Ciao

Lyxfällan, kom hit!Vi tog en promenad bort till ICA Nära nyss, behövde mer blöjor (skitunge...) och så skulle Ida hämta ut ett paket som kommit. På vägen hem undrade jag vad hon fått i sitt stora paket. Men hon ville inte berätta vad det var. Samtidigt som hon såg väääldigt hemlighetsfull ut. Efter mycket tjtat från min sida klämde hon ur sig att hon köpt ett par begagnade stövlar. För mycket mer pengar än dom borde kosta!

Stövlarna är inte ens nya! Fruntimret är mammaledig, dvs inkomsten är inte så stor som i vanliga fall... Så varför inte slå till på ett par gamla stövlar man inte har råd med?
Mmm... Man finner inte riktigt ord.
Dessutom köpte hon en ny kamera för 1600:- förra veckan, fast den gamla inte var trasig, men den nya är ju rosa och fin!

Lyxfällan, någon??

En sistaminutenresa (okej, funkar inte jättebra när Juni bara är 4 veckor gammal) eller en Wii-konsol, ett PS3, eller en SPA-helg, eller en vecka i fjällen i vinter kanske hade varit bättre sätt att spendera dom pengarna.

Men det är klart... stövlarna är ju ett par Acne Pistols!

Wow.

NOT!!

Puh!


ps. bilden är konstruerad och 3-4år gammal. Jag skulle inte slå Ida ens om stövlarna kostat 6000:-

Men kanske om dom kostat 8000:-

;-)


Idag blev jag pappa!

Eller... idag skrev jag på papper och erkände att det är jag som är far till Juni. På heder och samvete fick jag intyga att jag och ida tillverkade Juni ngn gång mellan den 25 dec och 10 jan. Det verkade stämma så det var väl bara att skriva på papprena.

Hade jag och Ida varit gifta skulle allting skett automatiskt. Detta är ngt som är märkligt tycker jag. Att man är gift ändrar ingenting. Det bevisar inte mer att barnet skulle vara "äkta". Känns som stenåldern att det ska vara skillnad på gifta och samboförhållanden. Äktenskapet är ngt religiöst och ska inte blandas ihop med dagens rättsamhälle, då kan det gå lika illa som i mellanöstern.

Nej, det är dags att ta steget ut från Svenska kyrkan. Att jag inte gjort det än beror enbart på lathet. Jag ska göra det snart, väldigt snart. Dom tar ju ändå pengar från mig varje år helt utan mitt godkännande. Detta kan jämställas med alla blufffakturor som oseriösa företag skickar ut.

Det svenska samhället borde göra det samma. Låt folk vara religiösa på sin fritid.

MHV
Pappa Anders - ofrivilligt kristen.

Bra start!

I morse ringde mäklaren och berättade att hon justerade upp värderingen av lägenheten, så nu är den värd 70 tuss ännu mer.
-Tack!
Sa jag, något trött  och förvånad. Trött för att Juni inte ville somna innan kl2 i natt...
Idag är tjejen på mycket bättre humör igen. Det var ingen bra helg för hennes del.

Vi har varit en sväng på barnavårdcentralen och vägt på förmiddagen - 4835g ligger hon på nu.

En bra start på veckan som ser fullspäckad ut! Bankmöte, Hanna på besök, sthlmsresa där gammelmormor, gammelfarmor, moster och baby ska hinna träffas (skönt att vi inte hinner gå så mkt i affärer!). Sen är det dags att börja jobba på fredag, och till helgen blir det nog både besök och utflykter.

1:a fars dag!


Idag är det fars dag, för första gången får jag lov att bli firad! Gött! Juni gjorde sig till och gav en dunväst till far sin. Så snällt av en så liten tjej!

Skulle blivit en mysig dag, men lilla Juni har nog haft sin grinigaste dag någonsin, på sin 4-veckorsdag och på fars dag. Hon tycker inte att ngt är bra dagen till ära. Inte ens bilåka var bra idag, det som brukar vara så skoj!

Och nu är jag hungrig. GE MI MAT!

Kalas idag!


Idag tog vi sovmorgon - det är ju lördag!
Hehe... har varit ledig i 4 veckor nu, helt underbart! Kommer dock bli svinjobbigt att börja jobba igen. Men men, snart är det jul o grejer. När väl November är över så går hela December rätt fort och vips så är vi på ny kula igen!

Om en stund blir det kalas, Abbe fyller 5 år idag!

GRATTIS ABBE!


Gammal F1

Sitter och tittar på tv på ESPN Classic, en amerikansk sportkanal som visar gamla sporthöjdpunkter. Skitskoj ibland, tex när dom visar ngn gammal Björn Borg-match eller som nu när dom visar F1 från 70-talet, säsongen -73 för att vara mer exakt. Skitkul att följa det race för race. Igår var det från 1972. Detta var under Ronnie Petersons storhetstid/genombrott i F1.

Vilka bilar det var förr! Vilka banor! Vilka förare! Helt livsfarligt och helt underbart! F1 idag går ut på samma sak - men framstår som fruktansvärt mesigt i jämförelse.
Nu kör dom i Österrike (på tv'n alltså), en snabb bana med en snitthastighet över 250km/h. Och Ronnie Peterson vann!! Wohoo!
Nu Monza, Peterson etta igen i sin Lotus med teamkamraten Fittipaldi på andra plats!

Man kan sitta och titta på kläder, frisyrer, bilar, folk och det känns som att 70-talet var en allmänt skön period. Utan att ens nämna hippies och droger...

Far och dotter nöjda!


Vi blev väldigt nöjda med värderingen av lägenheten, både jag och Juni, eftersom den hamnade på över 800 000. Perfekt! Nu kan lånen bakas in i ett enda, och det blir inga problem att fixa pengar till badrummet. Skönt värre!

Vi firade med att käka godis (fast Dillen tyckte jag valt dåligt godis - vad är det för fel på häxvrål och vingummin???) och hyra en film. Johan Falk 5, Operation Näktergal. Okej film, men inte mer. De andra Falkfilmerna har varit bättre. I stort har alla Falkfilmer varit bra och bjudit på en frisk fläkt i den annars rätt tråkiga svenska filmscenen. Så tummen upp till Jacob Eklund & Co!

God natt!

Värderingar

Vi har alla olika värderingar i livet. Idag kommer en mäklare som ska värdera lägenheten åt oss. Jag hoppas hon saftar på rejält, så jag får något bra att komma med när jag ska till banken och göra om lånen vi har.

Nu ska vi plocka iordning lite skit här hemma (som om det skulle ha så stor betydelse för värderingen) innan mäklaren kommer!

Man hoppas ju verkligen att den blivit värd mer efter allt slit...
Sovrummet före & efter renoveringen:

Och köket före & efter:


Vi har inte gjort ngt av detta för att tjäna pengar - vill bara få det som vi vill ha det. Och helst inte förlora en massa pengar.

Såå... jag hoppas värderingen landar kring 6-700 000kr. För då får vi förhoppningsvis råd att fixa sista badrummet utan att ta mer lån.

Krypövning

När Juni är på bra humör brukar jag försöka träna henne på att krypa, och hon gillar det! En stund iaf... Efter ett tag börjar hon gnälla och ser helt frågande ut och undrar säkert vad fan vi båda ligger på golvet för. Då brukar Dillen poängtera att hon bara är tre veckor gammal och kanske inte behöver träna på sånt redan nu.

Men jag tycker det är lika bra att streta på!

Morsan är röd!


Dillen kom nyss hem från frissan med denna look (inte Dillen på bilden)!!

Under tiden hon var hos frisören var jag och Juni själva i nästan 4 timmar. Det längsta vi varit själva hittills. Det gick rätt bra, spyor, bajs, piss, tårar och dräggel till trots (Juni klarade sig bra oxå!).

Nu är jag fikasugen oxå.

Bajs...

Idag var det sovmorgon igen... Tjejerna gick inte upp förän klockan tolv. Själv var jag uppe en hel kvart tidigare. Lite skillnad mot när klockan ringer vid 04.15.
OJ vad jobbigt det kommer bli att börja jobba igen (om två veckor)!!

Dillen blev totalt nerpissad av en liten tjej vid namn Juni idag. Blöjan hade hamnat lite snett. Blåsan var full. Say no more!
Jag ryckte in och tog lilla Juni till skötbordet - där fann jag även bajs. Både högt och lågt! På byxorna. På bodyn. Kläderna hade ju suttit på i säkert 35 minuter, så nog var det dags att byta (hon är ju tjej...)!

Med nya outfitter för både mor och dotter drog vi till Vingåker för att hälsa på både min och Junis farmor (det där får du räkna ut själv!). Det var trevligt, men Juni sov ungefär 95% av tiden. Trevlig tjej...


Stop being such a baby! Juni har v

0-708f0a0d532557b2874e26666cf8e646.png

Kolla varifrån!

Stop being such a baby! Juni har varit jättesnäll o go hela dagen, tom. hos barnmorskan var hon glad och fin! Men nu blev det grinigt bara för hon var lite hungrig! Barnsligt av henne.


Sista åket för året!

Här åker vi med farbror Fredde. Tävlingen gick i E-tuna igår och var den sista för året.

Fredde körde in på en andra plats i sin klass, vilket oxå gav en andra plats i hela cupen.
Grattis!

Vilken bandyfest!

Ja OJ vilken bandyfest det blev igår. Katrineholms stolthet har tränat och tränat i flera månader för att vara rustade inför elitseriepremiären! Kuriren har skrivit spaltkilometer om laget. Katrineholms Kommun är med som huvudsponsor! Gratis inträde på första matchen. Härliga tider i bandymekat!

Hur gick det?
Förlust med 3-15 mot mittenlaget Villa/Lidköping. KK skriver att KVBS målvakt var bäst på plan - mao var 3-15 ett resultat som hemmalaget ska va nöjda med denna dag.

Tänk ändå om dom haft en bandyhall att spela i. mycket bättre det hade  gått då.

Junpan helt färdig! Det tar på kra

1eca39430796c9c34dacb7651bc43a14.png

Kolla varifrån!

Junpan helt färdig! Det tar på krafterna att vara festens mittpunkt hela tiden!


RSS 2.0