Pappa imorgon?

Ja, kanske! Vi drar till BB i e-tuna i morgon. Dagens undersökning hos barnmorskan gav en fribiljett till BB. Där ska dom avgöra om barnafödandet ska sättas igång eller inte i morgon. Dom får gärna starta, är trött på att gå och vänta... Men tröttast är nog Dillen. Oj vad hon inte vill vara gravid längre. Förstår inte hur det känns för henne. Men jag förstår att hon har fått nog. Sååå.... BB - here we come!

Nervös?

Jäpp.

Tummen ner för gräsrökande idioter

3f0e814da931e1db843267784c55c7df.png

Kolla varifrån!

Tummen ner för gräsrökande idioter. Inte så stor tag denna gång, men det är iaf fult o tråkigt.


Se upp för storken!

Ja menar det... Ta en titt upp i skyn och se om det finns några storkar. Ngn av dem borde i så fall ha min bebis. Här hemma finns det iaf inga bebisar. Inga storkar heller.
För er som inte är hobbyornitologer (som jag) så ser en stork ut såhär;



Och om den bär på en bebis är chansen stor att det är vår Juni!



Nu är det snart dags för F1 i Singapore. Heja Vettel!



Ikanohuset - en himla massa butike

0-344f7f8bbf90bfaa577b824e68f0c193.png

Kolla varifrån!

Ikanohuset - en himla massa butiker. Kanske sveriges sämsta slogan. Gud så dålig!! Dåligt eller ej, dom snodde 4500kr av oss detta besök. Puh. Men nu har juni en säng iaf.


Hört talas om busschauffören som inte kunde säga s?

Tumult uppstod då alla ville in i bussen samtidigt varpå busschauffören ropar i högtalaren;
"Flappna av, flappna av - alla får fitta!"

Efter jobbet var det dags för föräldragruppsträff och idag skulle vi prata om tiden direkt efter födseln samt köra en avslappningsövning. Själv har jag dock inte svårt att slappna av, somnar i princip direkt när jag går och lägger mig om kvällarna - om jag inte redan somnat i soffan långt tidigare. Detta händer rätt ofta nu för tiden. Idag på avslappningsövningen somnade jag rätt omedelbart. Inte svårt.
Lär bli andra bullar framöver vad gäller sömnrutinerna. Lilljuni kommer nog styra och ställa en del.

På eftermiddagen blev det full fart. Dillen har donat mest hela tiden. Själv har jag röjt och satt lister i Junis rum samt hjälpt farbror Fred med rallybilen. Han körde på en ensilagebal på 900kg förra helgen så att Volvon blev ledsen.
Men nu ler hon igen! --->



Att gå på kalas och FÅ presenter ä

29782361ead53a13b20548a6b10c990d.png

Kolla varifrån!

Att gå på kalas och FÅ presenter är ju toppen. Fast dessa dojor är ju till juniliten egentligen... Men ändå. Tack pernilla! O grattis till broder fred, nu 25+


Gör om gör rätt

Den melodin får jag köra. Hade ju lagt golv i lilltjejens rum, men det blev inte bra. Det blev som stora bubblor under golvet som flyttar sig när man går på det. Så nu har jag rivit upp det och hällt ut flytspackel över den ojämna ytan. Så i morgon får jag lägga dit golvet och provgå igen. Och förhoppningsvis sätta golvlister. Då är det rummet oxå klart.
Skönt.

Var klar med jobbet vid 15-tiden. Lagade mat och fixade golvet. Sen blev jag trött. Känner mig lite seg och funderar över om jag ska ta en cykeltur eller bara dega resten av kvällen.

Förmodligen det sistnämnda.


Bullbak x2 på malmgatan! Dillens b

7277010a565b5b132a1331a1c430ec23.png

Kolla varifrån!

Bullbak x2 på malmgatan! Dillens bullar e dom bästa, o de e inte del att ha lite fikabröd hemma sen när lilla juni finns hos oss, för folk vill nog komma o träffa henne...


Que dia!

Japp, idag var det barnbidrag och pension. Detta innebär bra fart i butikerna och bra brödförsäljning för min del. Har haft en jäkla bra försäljningsvecka. Har själv sålt nästan lika mkt som mina två kollegor tillsammans. Ska se till att hålla högt tryck nu sista dagarna innan jag försvinner ut i pappaledigheten.
Blev en rätt lång dag på jobbet, 12h skrapade vi ihop. Väl hemma väntade lite städning innan Dillens gudbarn med föräldrar kom förbi och åt tacos med oss. Gott. Och mysigt med grabbarna. Dock var jag trött och somnade in i soffan tillsammans med Abbe och Simon när dom andra umgicks. Inget illa menat. Bara lite slut.

I morgon blir det till att sätta golvlister i vårat sovrum. Plocka lite skräp. Och kanske dra ner till TM Racing där det ska vara ngn slags bilträff (vem vill inte se 16 plaststylade Saabar och dubbelt så många Volvosar på ett och samma ställe!?).

Gillar egentligen inte stylade bilar... Som denna Bmw ->

Hur mycket tid och pengar som helst är nedlagt på att få ett resultat som är fruktansvärt mycket sämre än bilen var original. En BMW M3 behöver inte stylas, den är liksom perfekt redan från början.

Träffen skulle dock bjuda på en massa andra roligheter som fyrverkerier, en jonglör (!) och hyrkartkörning. Så gå dit och titta - alltid bra när det händer ngt i gamla Kattne.

Bjuder här på ytterligare en schysst bil ->


(synd att han fått en P-bot dock)

Barn - inga problem!

Man lär sig saker om barnuppfostran varje dag, som tur är. Man vill inte famla i mörkret. Här är en film om ett par som visar hur dom funderar kring sin baby.


Och nu är jag trött som fan efter att ha lagt golv i lilla Junis rum hela kvällen.
God natt!

Formelettkaos

Ny hysteri kring Formula 1 har dykt upp då det kommit fram att Nelsinho Piquet kraschat sin bil med flit. Detta gav en seger till stallkamraten Alonso. Piquet ska ha fått order att göra detta vid exakt rätt tillfälle för att få ut mesta möjliga av det hela.
Nu har två av de högsta cheferna i Renaults F1-team tvingats sluta, Pat Symmonds och playboyen Flavio Briatore. Jag tycker detta är våghalsigt och tufft tjuv & rackarspel. Häftigt att våga göra en sån grej. Som Pat och Flavio måste vart nöjda med beslutet just då. DÅ!
Idag är det nog en annan femma. Fast om Renault INTE vunnit den där tävlingen (under en i övrigt helkass säsong) hade kanske Renault beslutat att lägga ner F1-satsningen helt och hållet.

Här är ett klipp från den omtalade kraschen (0.22 in i filmen);



Lite roligt att han tränade på att fejksnurra under uppvärmningsvarvet.

Renault kör nog inte F1 nästa år. Men det gör inget, fler nya team kommer nästa år. Däribland återuppståndna Lotus. Just nu 14st team anmälda. 28 bilar på startlinjen blir tufft!

Avundsjuk

Har känt mig lite låg sista tiden. Tråkigt på jobbet o bara en massa att göra hemma. Det är ju inte så att jag inte har något att se fram emot - längtar som fan till lillan kommer. Men det är inte mycket till nöjen i tillvaron dessa dagar.
Det kanske är som det brukar kännas precis innan semestern. Låånga tråpkiga dagar på jobbet innan det äntligen är dags.

Någon som verkar ha ett rätt skoj liv är Ken Block. Han har blivit stormrik på sitt skoföretag DC Shoe USA. Som vilken vettig kille som helst så började han köra rally - pengar saknades inte... Samtidigt som han fortsatte leva livet som skejtare. Skönt liv lixom.
Här provar han en lite äldre bil än han vanligtvis kör - men verkar ha hur kul som helst. Sällan man ser ngn skratta så mkt under själva körningen. Kul bil det där... Ford.



Ja, lite avundsjuk är man allt.

Nu är det klippt.

Håret är nyklippt. Som vanligt var det stans bästa frisör som gjorde jobbet. Blev lite längre än vanligt (inte längre än innan). Blev stopp i avloppet, men orkade inte ta tag i det ikväll. Får görat i morgon.

Helgen har varit helt okej, har pulat (inte på norska) i sovrummen, druckit kaffe, varit en sväng till Norrpan, firat Pernilla 25 år, druckit kaffe, kollat F1, fikat, tittat på när byggare Marcus gipsat väggar, tittat på Seinfeld och duschat.

I morgon väntar det sista ultraljudet på bebisen, det ska bli skoj. Jätteskoj!

Takjörgen och P3-hyllning!

Försöker få till taket i lilltjejens rum. Klart lillan ska ha ett stort fett rum, så vi slog ned en vägg och gjorde ett litet rum (typ 15m2 ) och ett pyttelitet rum (ca 1m2) till ett enda stort (?) rum. Inte helt lätt. Det är som en skarv i taket där det tidigare stod en vägg. Har nu lagt på både gips och murbruk för att få till en schysst struktur som påminner om resten av taket, och ska alldeles strax måla taket för att se hur det blir. Är så svårt att få en uppfattning om det hela innan taket är målat. Så nu håller jag tummarna för att det fixar sig...




Måste även passa på att hylla radions P3. Det är ju hur bra som helst. Bästa programmen i etern + den överlägset bästa blandningen av musik. Jag fattar inte hur folk står ut med tex RixFM i mer än två dagar i sträck. Orka lyssna på samma tjat och samma musik timme ut och timme in.
På jobbet går P3 i högtalarna dagen lång. Önskar att jag lyssnade mer på radio hemma, men vi äger ingen radio, så tv'n står och går allt som oftast helt i onödan. När vi åker bil ngn stans så vill jag alltid lyssna på P3, men Dillen vill alltid slänga på ngn musik från ipoden. Jag försöker då oftast smygbyta till radio utan att hon märker. Men hon märker nog, utan att orka bry sig.

Det negativa med P3 (eller Sveriges Radio öht.) är att dom aldrig får göra reklam, så dom måste säga "världens största hamburgerrestaurang" istället för att säga McDonalds rakt ut. Detta blir lite larvigt mellan varven. Sen kan jag tycka att dom är lite för mycket vänsterpartiser. En invandrad homosexuell kvinna från Namibia som pluggar till journalist är i P3's ögon en medelsvensson. 35-åriga arbetande 2-barnsföräldrar verkar vara i klar minoritet.

Nu lät jag som en blå homfobisk rasist. Det är jag inte alls. Långt ifrån, på alla punkterna.

Föräldragruppsträff no.1

Idag var vi på den första träffen, och den gjorde väl egentligen varken till eller från. Men det känns ändå som en bra grej att gå på, man får ta del av andras synsett.  Blir nog mer nyttig info nästa gång. Då ska jag ta med mig fikabröd. Kan bli dyrt att bjuda så många på fika, måste lösa det på något sätt. Vi var 6 par, och jag tror att vi var nog det äldsta paret - lite förvånande faktiskt. Trodde inte folk skaffade barn så tidigt här i stan.

Efter träffen drog vi ner på stan och käkade sallad, sen köpte vi 40st disktrasor. Det är mer än 3 års förbrukning! Som här ska torkas. Om en stund ska taket i Junis rum få sig en omgång.

Hitta bögen!



Någon stans i bilden står det en till synes homosexuell man. Ser du honom?

090909

I morse hände det mkt roliga att klockan slog 09.09 på datumet 090909. Nästan lika kul som kl 11.11, om två år i november, 111111.  Om inte plan ramlar ner från skyn då, ja då vet jag inte när de ska göra det.

Ikväll drar Cirkus Zlatan vidare, förmodligen utan själva stornäsan själv, men ändå. Match igen.

Snart kommer elektrikern hit o ska dra lite. Här behövs dra. Kabel.

Denna morgon längtar jag efter ext

0-486103e2a5f2f43aec63891595d69627.png

Kolla varifrån!

Denna morgon längtar jag efter extra mycket efter den här lilla tjejen! Ja vill se hur hon ser ut. Hur hon är. VEM hon är. Är hon ens en HON? Kanske är en liten olle som kommer. Mest längtar jag efter lugna stunder av ingenting annat än att bara ligga o se på henne.


Vad hände med grabbarna 75?

Vart tog dom vägen? Deras fotologg har lagts ner. Inget mer klotter har synts till. Har dom kanske växt upp?
Skönt är det iaf. Om jag blir sugen på lite klotter till lastbilen kan jag nog fixa det själv den här gången.

Nu vet man att hösten är här. Förutom att det är kolsvart utomhus när jag går upp så har Idol börjat på tv - ett säkert hösttecken. Ser fram emot denna höst mer än någonsin. Kan det ha att göra med en viss tjej? Blir nog en toppenhöst med mycket regn och rusk.

Ikväll har jag bjudit Mats och Dillen på tunnbrödsrullar (gott!) samt mekat dit nya beslag på våra hallmöbler. Eftersom Dillen har fått dille på vitt har hon ju målat om det mesta som kommit i hennes väg. Och hon köper nya grejer som jag måste fixa till. Denna gång var det nya beslag som gällde. Resultatet kan man se på hennes sida.
Fint, helt klart.

Mamma dillen tränar på vagnbestyr.

-6226319af4c9e2141b58805988e8968.png

Kolla varifrån!

Mamma dillen tränar på vagnbestyr. Körning, ihopfällning, av&på-tagning av de olika delarna. Inte helt lätt första gången. Vi lär dock bli experter på området innan året är över!


Halkrisk redan i september!

0-680014f586ad57fcff2a3f116120975a.png

Kolla varifrån!

Halkrisk redan i september!


Äntligen

Nu kan man sms'a reg.numret på en bil till Transportstyrelsen för att se vem som äger  den. Igen. Det kunde man under lång tid göra helt gratis. Men så lades denna tjänst ner pga. att det inte fanns tid tid att upprätthålla denna tjänst. Över 11 miljoner sms skickades till denna tjänst 2008. Efter några månader ur funktion kommer tjänsten tillbaka, men nu ett nytt nummer och till en liten kostnad. Klart värt om man misstänker att bilen bakom är en civil snutbil.

Det nya numret är  725 03
Avgiften är för mig okänd ännu!

Bra drag, Transportstyrelsen!

Rolig historia

En man kom in på en bar med sin krokodil.
-Den här krokodilen är en mycket märklig krokodil, sa mannen till
de församlade i baren. För att visa det ska jag ge er ett litet
smakprov på vad den kan.

Mannen öppnade därpå sin gylf och halade fram sina genitalier. Han
Drog åt sig sin krokodil, knackade till krokodilen på nosen, varpå
krokodilen öppnade sin väldiga käft. Därefter stoppade mannen in
sitt organ i krokodilens gap, knackade åter på krokodilens nos,
varpå krokodilen slöt sina käftar kring mannens apparat. Det gick
ett sus bland de församlade, men mannen lugnade sin publik: -Jag kan stå
så här så länge jag vill, helt oskadd. Hela baren höll andan. Efter ett
antal minuter tyckte mannen det fick räcka. Han tog tag i en flaska från
bardisken, slog flaskan i huvudet på krokodilen, varpå krokodilen öppnade
sitt gap och mannen tog ut sin oskadda trollstav, som han sedan lirkade in
på sin vanliga plats. De förskräckta men mäkta imponerade åskådarna visade
mannen sin beundran med en rungande applåd.


Då sa mannen:
Jag ger tusen spänn till den som gör om detta. Är det någon som vill
pröva?

Efter en kort stund räckte en blondin upp handen och sa:
Ja, jag vill hemskt gärna pröva, bara du inte slår mig så hårt med
flaskan.

Fotboll me Tacotårta a la dillarna

0-161e2c9a4dd6c9727276dac02744e1eb.png

Kolla varifrån!

Fotboll me Tacotårta a la dillarna! En perfekt fredagskväll, är ju alltid så trött dessa fredagar. Minns när man var yngre (20årsåldern) och utan problem kunde festa järnet efter jobbet en fredag. Gammern har tagit mig!


Brödbilen på bilprövningen. Mutade

-ebca6d7c28e5dd05de22b38eee53665.png

Kolla varifrån!

Brödbilen på bilprövningen. Mutade gubbarna med några punschrullar - får se om det hjälpte...


Andras skitungar

Som man tycker att andras ungar är jobbiga när dom inte kan bete sig som folk. Kommer förmodligen inte se min lilla ängel på samma sätt.
Denna unge tar dock nästan priset;


Bra slut på filmen iaf!

Den Usle

Nu är det klart att Giancarlo Fisichella kör för Ferrari under resten av säsongen i F1. Fisi - även kallad "den usle" av folk på diverse motorsportforum. Detta pga. att han presterade så illa i jämförelse med Fernando Alonso under flera år i Renault. När Alonso vann VM lyckades den usle kknappt komma topp-5 i en likadan bil.


Här är det dock den usle som visar vem som är proffsigast. Alonso gör som alla andra grabbar skulle gjort...

Idag har vi fått ett stort hål i väggen - äntligen! Och jag har monterat IKEA-möbler. Blev bra alltihop, så nu är Dillen nöjd!

Nu blir det lite kvällskaffe.

Jo

Rutten dag på jobbet, lång, tråkig och jobbig. Tog en cykeltur me grabbarna i Vingåker efter jobbet och nu är det läggdags.

Vilken dag!

Halvt färdig.

Idag blev vi halvt klara med lägenheten. 2 rok är nu färdigrenoverade. Bara två rum kvar. Och ett rejält badrum. Puh.
Byggkonsult Johnsson va här och gick igenom fas 2 av renoveringen. Känns tryggt.

Är trött nu, ska nog ta och natta lilla Juni (i magen) o sen gå till sängs.
God natt!

RSS 2.0